Intr-o lume intoarsa pe dos.

April 12, 2008

Stii, lumea asta e plina. Plina de trupuri, de suflete, dar nu de fiinte. Plina de creiere si inimi ce gandesc si actioneaza in particular. Plina de glume proaste si chitare dezacordate, de restaurante scumpe si fara clienti, de pasi umbriti de plete aurii, de organe vii ce-si traiesc viata subreda. In tot haosul contemporan, mai exista un singur element, o singura sclipire ce poate face toate aceste ramasite sa lucreze simultan: iubirea. Iubirea de mama, de frate, iubirea de animale si de natura, sau iubirea de oameni. Totusi, cand iti dai seama ca iubesti? ma intreaba Anca. Si daca n-ai mai facut-o pana acum? adauga ea. Cum a stiut printul cel de toate zilele ca s-a indragostit de Alba-Ca-Zapada, Cenusareasa, Rapunzel? Cum a stiut Iosif ca s-a indragostit de Maria? Cum stiu preotii ca sunt pasionati de vocatia lor? Cum simtim toate astea?

Ne atasam, cred eu, de anumite laturi ale vietii, fie ele de orice natura. E omenesc. Avem nevoie de ceva in care sa credem, asa ca il avem pe Dumnezeu. Cautam ceva in care sa ne regasim spiritual, ne convertim. Dorim pe cineva in care sa ne refugiem sufleteste? Aici intervine iubirea. Iubim atunci cand suntem, efectiv, dependenti de apropierea unei persoane. Cand suntem in stare sa ne sacrificam timpul liber, activitatile, micile placeri si chiar intreaga persoana pentru binele si fericirea sa. Cand nu ne sta gandul decat la figura lui si la zambetul pe care am reusit sa i-l furam de curand. NU iubim atunci cand intram intr-o stare de letargie totala, somnolenta placuta, in care preferam un “Tin la el”, unui “Il iubesc.” Si NU esti iubit atunci cand esti posesiv, excesiv de gelos, impulsiv. Daca cititi printre randuri, nu e atat de greu sa iubesti, mai copii mai.

“Te poti uita la soare,

Vei fi surprins, nu doare

Mai bine asa,

Aici n-ai ce vedea.”

Simina, tu ce crezi? Ana?

Advertisements

4 Responses to “Intr-o lume intoarsa pe dos.”

 1. vlad Says:

  o lume intoarsa pe fata n-are nimeni?

 2. copilmic Says:

  Ar fi frumos.

 3. Simina Says:

  scuze pentru intarziere.

  avand in vedere ce ai scris, presupun ca te referi la iubirea.. in sensul de relatie, or watever, iubirea simtita fata de cineva de sex opus. oricum, nu poti spune ca n-ai iubit niciodata. ceva, ceva, tot iubim. un pix, mama, prietena cea mai buna, blugii preferati, parul nostru, ciocolata, inotul si cantatul la chitara.

  cand e vorba de un el, se complica lucrurile, dar doar putin. nu am sa inteleg niciodata ce o fi asa de complicat sa-ti dai seama ca iubesti. e greu? e ca si cum ai construi o racheta spatiala? meditezi la o solutie pentru conflictul din orientul mijlociu? nu cred.

  daca te simti bine in preajma lui, te gandesti mai mereu la el, te simti brusc mai frumoasa, mai buna, mai evoluata, doar stiind ca si el te iubeste, daca toata nimicurile te duc cu gandul la el, daca are un rol foarte important in viata ta, daca te face sa te simti bine, vie, fericita, daca te face sa te trezesti cu zambetul pe buze, atunci, gata, il iubesti.

  e o prostie sa pierdem timp si energie disecand problema “iubesc sau nu?”. da, iubim. si daca nu, o sa ne dam seama,trebuie sa lasam totul pe baza subconstientului. si sa traim momentul! la maximum!

  si eu, personal, nu cred ca iubirea in adolescenta e.. iubire. e indragosteala. e altceva. nu iubesti la 15 ani ca la 25. si nu iubesti la 25 ca la 50. difera in functie de varsta, trebuie sa recunoastem. pentru ca ajungem sa ne cunoatem mai bine, sa stim ce vrem, ce nu vrem, stim cum si de ce trebuie sa-i apreciem si sa-i iubim pe cei din jurul nostru.

 4. Simina Says:

  a, si daca mai aud o femeie idioata spunand “nu pot sa-l parasesc, il iubesc!”, cand are ambii ochi umflati si invinetiti si bou’ ala si-o trage in patul conjugal cu amanta, jur ca o omor cu mana mea!

  pe don juan il lasam in voia domnului, dar femeile, proaste ce sunt, trebuie sa aibe destula demnitate si respect de sine cat sa nu se lase calcate in picioare de orice dobitoc. ca asta nu e iubire. e masochism curat.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: