Vise spulberate

November 11, 2007

 

Visele ma tin treaza.

Daca nu as visa, as muri asemenea florilor din campuri. Florile nu stiu sa viseze, iar oamenii uita pe zi ce trece cum e sa te cufunzi intr-o lume proprie. Florile se ofilesc dupa cateva zile, si ne lasa apoi sa le admiram splendoarea moarta. Florile nu vor spera, nu-si vor dori niciodata sa traiasca o zi in plus, asemenea multor persoane azi.

Ne cufundam in realitate, in precizii si lucruri concrete, stim ca intr-o zi ne vom stinge asemenea tuturor si incetam sa mai speram…

Deaceea uneori mai invit luna la un vals, sau merg cu soarele la brat prin parc… Deaceea uneori nu aud cand ma striga pomii; sunt prea ocupata sa traiesc.

Uneori ma simt o fetita bruneta intr-o rochita vaporoasa, alergandu-si pasul infantil pe o carare uitata dintr-o padure poate inexistenta. Toate acestea imi dau senzatia ca traiesc cu adevarat; ca mai apoi sa ma trezesc din somnu-mi fals si sa imi dau seama ca nu suntem decat niste cadavre care au uitat sa spere; care nu au sperat niciodata.

Visarea nu se invata, dar se poate uita. Visarea nu este un fenomen trecator, ci o stare permanenta, o personalitate. Visarea e moarta, pentru ca visarea inseamna viata. Ne lasam orbiti de blocuri, banci, masini si trotuare, ne formam o lume comuna, in care nimeni nu se poate detasa de ceilalti. Devenim dependenti de persoanele din jurul nostru si uitam sa ne cufundam, din cand in cand, in propriul inteior. Asta doare. Ne doare pe noi, ca un tot urban si in continua evolutie. Ne doare pe fiecare in parte, ca parti ale unui cavou inconjurat de concretism. Ma doare pe mine, copilul naiv care spera intr-o sanatate puerila… 

Pe voi n-o sa va doara. Voi veti muri nestiind ca o particica din voi v-ar fi putut salva viata… 

Advertisements

2 Responses to “Vise spulberate”

  1. paracelsus Says:

    visele sunt pentru noi ceea ce aripile sunt pentru pasari.

    si nu am zis eu asta. 🙂

  2. copilmic Says:

    Frumos spus, oricine a facut-o…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: